Presentación del blog

¡Saludos a tod@s!

Como su mismo nombre indica, este blog está destinado a recoger, paso a paso, todas mis salida, excursiones, rutas y viajes. Siempre a pié. Pequeñas escapadas, visitas a pueblos, rutas cortas, largos recorridos... Pero siempre a pie.

Mi idea es dar a conocer y compartir con todos mis lectores esos maravillosos rincones que muchos desconocemos y pasamos por alto, cuando están ahí, muy cerca de nosotros. O no tan cerca...


martes, 13 de diciembre de 2022

PREPARACIÓ DEL PROGRAMA - Com buscar la informació dels llocs d'interès

 Com trobar informació? On trobar informació?


Hi ha vegades que la tasca de buscar una mica d'informació dels llocs per on hem de passar es complica una mica. Quan passem per pobles o ciutats grans, o per esglésies i castells de reconeguda anomenada, per un general no tinc cap problema. Trobo moltes pàgines a internet amb història, llegendes, punts d'interès... 

Hores, davant l'ordinador...

Normalment, començo mirant si l'ajuntament del cap del municipi té pàgina web. Almenys aquí la informació que trobi serà certa. 

Si hi ha un castell, església, o qualsevol lloc catalogat com a Bé d'Interès Cultural que tingui pàgina web pròpia, també puc trobar alguna cosa.

O si hi ha un club esportiu, associació de muntanyisme o qualsevol cosa similar.

Fins i tot, en algunes ocasions, he trucat a l'juntament per demanar assessorament sobre algun punt molt concret: com accedir a un determinat lloc, des d'on fer-ho... i he de dir que tothom ha sigut sempre molt amable, arribant al punt d'oferir-se algú per acompanyar-nos i mostrar-nos alguns punts amagats.

Des d'aquí vull donar les gràcies i agrair a tothom qui ens ha ajudat.

Però de vegades trobo poca cosa, o és molt minsa, y he buscar en altres llocs, com per exemple la Viquipèdia.

La Viquipèdia, la podem trobar, tant en català, com en aquest enllaç:


VIQUIPÈDIA


I també la podem trobar en castellà, com en aquest enllaç:


WIKIPEDIA


La diferència entre buscar la informació en català o en castellà és Que en castellà hi ha moltíssims articles més que en català. Per això vaig directa al castellar, i si vull traduir de pressa, utilitzo un traductor, que m'ho fa molt bé i en un moment. Un traductor com aquest:


CATALÀ-CASTELLÀ  I  CASTELLÀ-CATALÀ


També m'ajuda molt Patrimoni Cultural, pels pobles de la provincia de Barcelona.


PATRIMONI CULTURAL


I moltes pàgines i blogs d'excursionisme que segueixo i d'on en vaig traient idees.

I com us podeu imaginar, això tan sols vol dir una cosa: temps, temps i temps. Hores, hores i més hores.

Ara ja porto uns quants programes a les meves espatlles, i ja vaig molt més ràpida a l'hora de dissenyar una ruta i trobar la informació que necessito dels punts d'interès per poder fer els talls de veu. Però sigui com sigui, un dia sencer el necessito. I de vegades una mica més.

I la feina prèvia encara no s'ha acabat... encara queden coses per fer abans de posar-nos en marxa...

Això us ho explico el dia vinent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Agradeceré cualquier comentario