Presentación del blog

¡Saludos a tod@s!

Como su mismo nombre indica, este blog está destinado a recoger, paso a paso, todas mis salida, excursiones, rutas y viajes. Siempre a pié. Pequeñas escapadas, visitas a pueblos, rutas cortas, largos recorridos... Pero siempre a pie.

Mi idea es dar a conocer y compartir con todos mis lectores esos maravillosos rincones que muchos desconocemos y pasamos por alto, cuando están ahí, muy cerca de nosotros. O no tan cerca...


domingo, 28 de mayo de 2023

EL DIA DE LA SORTIDA - Arribada i repàs de ruta i llocs a visitar.

 Abans de començar a caminar.

              Repàs de per on anirem i què trobarem.

Ja ens hem reunit tots al punt de trobada. Estem una mica neguitosos i amb ganes de saber quin és el recorregut que farem avui. Ens interessa saber quants quilòmetres farem, el desnivell, si anirem per pistes forestals de bon caminar o si hi haurà algun pas complicat, quins atractius trobarem... 

Se'ns fa la boca aigua només de pensar en les meravelles
que ens esperen.

Tot i que quan es convoca una sortida per fer un programa ja es proporciona una mica d'informació del que farem, no sempre és suficient i tots volem estar preparats per no patir cap ensurt. Això no vol dir que de vegades, malgrat portar-ho tot lligat, no sorgeixi algun problema no previst. Per això portem rutes alternatives i diferents punts on podem tallar la ruta si fes falta.

El primer que fem en arribar és el "briefing". La persona que porta l'excursió aquell dia, amb el mapa de la ruta i la informació recollida en algun document, ens explica a tots com serà el recorregut i quins seran els punts d'interés.

Fem servir mapes com aquest, per comentar el
recorregut i les dades de la ruta que farem.

Normalment, és el director del programa, que també és qui porta la càmera i grava la sortida, qui més necessita conèixer el màxim de dades possibles, sobretot pel que fa a punts d'interés. En aquest moment és quan definim una mica si el que tenim pensat és massa llarg, si està previst per on retallar si cal, o les aturades que farem.

Fins aquí, tot perfecte. O al menys és el que pot semblar. Perquè ja a primera hora poden començar les incidències...

No seria la primera vegada que algú de nosaltres té problemes per arribar al punt d'inici de la sortida. No hauria de passar, però... 

Uns quants ja hem arribat i estem pendents dels que falten.

Coneixeu Google Maps? Sí, aquella aplicació que ens mostra el mapa i ens va guiant... "En 300 metres giri a la dreta"... O "en la propera rotonda agafi la tercera sortida...". Ara, la cosa es complica quan la veu et diu: "en la propera sortida, agafi el carril de la dreta per mantenir-se a l'esquerra..." En què quedem?? A la dreta o l'esquerra?? I com dubtis o no agafis el carril correcte, ja l'has cagada, i et trobes anant per la carretera que no toca i molt possiblement en la direcció oposada a la que hauries d'anar. Toca fer mitja volta quan es pugui, o deixar que el GPS et reencamini, cosa que no sempre surt bé, en el sentit que de vegades et toca fer una volta de molts quilòmetres amb el conseqüent retard.

Cal que abans de posar-nos en marxa donem un cop d'ull al recorregut 
que ens indica el Maps, no sigui que ens faci anar per camins inapropiats...

Una altra cosa que a molts de nosaltres ens ha passat. Cadascú de nosaltres pot programar l'aplicació segons el que més li interessi: peatges, o no peatges, autopistes o no autopistes, trajecte més curt pel que fa a quilòmetres o a temps... Sigui el que sigui el que triem, ja cal que abans d'iniciar la marxa donem un cop d'ull al trajecte que ens proposa per modificar-lo, si cal. Ens podem trobar amb la sorpresa que en el seu afany per fer-nos arribar al més aviat possible, ens vulgui fer passar per dreceres on ens puguem trobar el pas barrat o que no siguin aptes pel pas de vehicles.

Però per sort sempre som capaços d'arribar al lloc.

I encara una tercera anomalia amb la que jo m'he trobat en no poques ocasions: pel motiu que sigui, a alguns de nosaltres, el GPS ens pot enviar "per Los Cerros de Úbeda" i a un lloc que no correspon al lloc on hauríem de ser. És quan la veu de la nena del Maps diu: "ha arribat al seu destí", i en lloc de ser al centre d'un poble ens trobem al cim d'una muntanya... Sempre he pensat que hi ha dies que té vida pròpia...

A part de les incidències amb el Maps, hi ha altres factors imprevistos que ens poden endarrerir. Podem sortir tard per qualsevol cosa que ens entretingui abans de sortir de casa, podem fallar en el càlcul del temps que necessitem per arribar, o podem trobar qualsevol incident a la carretera, com obres, un accident, un vehicle lent... Sobretot els qui hem de fer molts quilòmetres som els qui més exposats estem a aquests tipus d'incidents.

Però sempre aconseguim arribar a temps.

Es comencen a preparar els estris...

Un cop tots els qui havíem quedat ja hem arribat a lloc i havent comentat possibles dubtes sobre la ruta i els llocs pels qualspassarem, ens comencem a preparar. Agafem les motxilles i ens posem a caminar.

Quan ja hi sóm tots, comencem a caminar.
Comença l'aventura

Ara toca gaudir, de la caminada i dels companys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Agradeceré cualquier comentario